Jij bent uniek.

Samen proberen we helderheid te krijgen in de oorsprong van je klachten.
Ik stel geen diagnose maar door te kijken, te luisteren en te voelen kunnen verbanden op verschillende niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel) gelegd worden.

Je lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Dit werkt het best wanneer je in balans bent. Wanneer een lichaam niet in balans is, kan massagetherapie een hulpmiddel zijn.
Zijn er geen klachten, dan kan massagetherapie prefentief werken, ter ondersteuning van je gezondheid.

Voor de eerste behandeling hebben we een gesprek. 
Ik stel onder andere vragen over je fysieke gesteldheid, je medisch verleden en de klacht. De tijd die dit gesprek inneemt, kan verschillen. Soms is het gesprek van korte duur, maar soms vraagt het meer aandacht. Die ruimte is er.

Naar aanleiding van dit eerste gesprek kunnen we een behandelplan opstellen. Dit plan is een dynamisch geheel en wordt bij elke volgende sessie opnieuw bekeken en waar nodig aangepast. 
Elke behandeling start met een gesprek, waarbij we de dingen evauleren die je tegen gekomen bent.

Voor het proces zijn gesprekken, observaties en het voelen van de blokkades, zowel fysiek als energetisch, van groot belang.

elementenWat ik soms meeneem zijn de inzichten van de 5-elementenleer. Processen in de natuur en in onszelf worden beschreven vanuit 5 basiselementen: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Deze elementen zijn continue in beweging en houden elkaar in evenwicht. Maar soms ontstaat er een disbalans. Dit uit zich in klachten van lichaam en/of geest. De 5-elementenleer kan een hulpmiddel zijn om achterliggende oorzaken te herkennen.

Pijn is een signaal dat er fysiek, emotioneel of psychisch iets aan de hand is. Door naar de boodschap ervan te luisteren, brengt het je meer in contact met jezelf en kun je bij diepere lagen in jezelf te komen.
Het kan gebeuren dat je in eerste instantie meer gaat voelen. Meer pijn, meer gespannenheid, meer onrust. Ook kunnen er tijdens of na de behandeling emoties, herinneringen, oude pijnen of overtuigingen aan de oppervlakte komen.
Zonder oordeel mag je dit herkennen, voelen en aanvaarden. Je hoeft er niet direct iets aan te veranderen.

Tijdens de massage zelf combineer ik verschillende technieken.
Over het algemeen is een behandelingen ontspannend en rustgevend. Maar soms kan het ook pijnlijk, confronterend en emotioneel zijn. Er kunnen dingen los worden gemaakt. Als dit voor het proces nodig is, is dit prima.

 

Wanneer daar behoefte aan is, kan hypnose ingezet worden als hulpmiddel. Hypnose is een diepe, gefocuste staat van ontspanning, ook wel trance genoemd. In deze staat is het mogelijk om gevoel, gedrag of gedachten te veranderen die je in de weg zitten.

Belangrijk in mijn sessies zijn: volledige aandacht, bewustwording van jezelf, activatie van het zelfhelend vermogen van het lichaam met als basis: energie in balans.
 Hoeveel behandelingen nodig zijn, is verschillend per persoon. Wanneer een ziekte tijd nodig heeft gehad om te onstaan, heeft het ook tijd nodig om te genezen.
Regelmatig een massage is een goede onderhoudsbeurt voor jou en je lichaam.

Niet iedereen heeft behoefte om te praten. Geef dit gerust aan. Wanneer je alleen gemasseerd wilt worden zonder dieper in te gaan op de klachten, is daar ook de ruimte voor.

Of je nu komt met een lichamelijke of geestelijk probleem, om te ontspannen of op te laden: massage- en/of hypnotherapie zijn een goede aanvulling.
Jij bent uniek. Iedere klacht is uniek. Iedere sessie is uniek.
Massage- en hypnotherapie helpt je op weg.
Jouw eigen weg.