beeldje vrouwEr zijn verschillende manieren om naar gezondheid te kijken.
 De Westerse en de Oosterse visie verschillen van elkaar op gebied van zienswijze, diagnose en behandeling. Beide visies zijn waardevol.

De Westerse visie richt zich wetenschappelijk op de ziekte.
 De massage is gericht op herstel van het lichaam. Het gaat hierbij vooral om het verhelpen van symptomen die tot uiting komen in met name spieren, bindweefsel en gewrichten.

De massage:

  • neemt spanning weg
  • vermindert of heft pijn op
  • stimuleert een goede doorbloeding
  • houdt het bewegingsapparaat soepel.

Bij de Oosterse visie nemen ‘wijsheid en eeuwenoude inzichten’ een belangrijke plaats in. Zij richt zich op de totale persoon, lichamelijk én geestelijk.

Energie is de basis van al het leven. Alles is energie. Ons lichaam ook. Elk lichaamsdeel, orgaan, weefsel en cel is energie. Maar ook elke gedachte en emotie is energie. Om goed te kunnen functioneren is het nodig dat de energie in en om ons heen vrij kan stromen.

Zolang lichaam en geest in balans zijn, voel je je goed. Je bent gezond. Je levensenergie (Chi, Ki, Prana) stroomt ongehinderd door energiebanen (meridianen) in je lichaam.
 Ook via chakra’s is een voortdurende energie-uitwisseling. Door verschillende redenen (intern of extern) kunnen blokkades optreden, waardoor je energie niet vrij meer kan stromen. Overbelasting, stress, angst, verdriet, woede… Er ontstaat een disbalans.
Meestal is het menselijk lichaam in staat om de balans zelf weer te herstellen. Maar wanneer deze disbalans te lang duurt, zal dit leiden tot lichamelijke en/of geestelijke klachten zoals eczeem, pijnlijke spieren, stress, vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten, burn-out.

De massage:

  • heft blokkades op
  • herstelt de energiebalans
  • vermindert of heft pijn op
  • geeft weer nieuwe energie
  • neemt fysieke en geestelijke spanning weg
  • bevordert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

De Oosterse en de Westerse benadering kunnen elkaar goed aanvullen, wat je terug kunt vinden in mijn manier van werken. In vrijwel alle behandelingen worden verschillende technieken gecombineerd.

meridianen

 

 

 

 

 

Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij niet alleen de symptomen behandeld worden, maar waar ik kijk naar het geheel: lichamelijk, mentaal/emotioneel en spiritueel. Alles hangt met elkaar samen: lichaam, emoties, gedachten, je omgeving, de mensen om je heen, de wereld. Alles heeft invloed op je (wel)zijn.

Hypnose

Hypnose kan ingezet worden als hulpmiddel. Meer informatie hierover volgt.

IMG_2126